El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat que es va compartir tota la informació en una reunió en la qual hi havia presents Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional des del moment en el qual es va comprovar que un dels ferits en l'explosió de l'habitatge d'Alcanar (Tarragona) havia llogat una de les furgonetes relacionades amb l'atemptat de Barcelona.

Així ho ha garantit en declaracions a RNE en referència al comunicat conjunt emès pels principals sindicats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, en el qual consideren que se'ls va mantenir apartats de les investigacions.

Així mateix, en relació amb la investigació ha assegurat que els polítics van delegar totes les decisions als cossos policials. "Aquí l'únic acord polític que hi va haver és 'que el liderin (l'operatiu) els que saben'" i ha afegit que "nosaltres ajudarem en el que se'ns demani".

Pel que fa a la condecoració que atorgarà el Parlament als Mossos d'Esquadra -i que no es farà extensible ni a Guàrdia Civil ni a Policia Nacional-, ha asseverat que "sembla que senta malament" l'actuació "tan brillant" dels Mossos i que hagin desarticulat la cèl·lula terrorista en cinc dies. "Una medalla es dóna quan algú sobresurt respecte a l'actuació normal", ha afegit.

Turull ha explicat que al principi no es va pensar que l'habitatge d'Alcanar tingués una vinculació terrorista perquè va quedar "com un desert" després de l'explosió i, després de l'actuació dels TEDAX dels Mossos, "no es veu res i s'assisteix als ferits immediatament".

Defensa a Colau

D'altra banda, el portaveu de l'Executiu autonòmic ha defensat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de les crítiques rebudes per no haver instal·lat pilones a Les Rambles. Segons ell, posar-los significaria "bloquejar la ciutat" perquè circulen camions de càrrega i descarrega, serveis d'emergència...".  És per això que ha assumit que "la decisió tècnica que es va prendre de forma compartida va ser aquesta".