L'inspector de la Policia, José Ángel Fuentes Gago, ha admès durant la comissió de l'operació Catalunya que els seus superiors el van enviar a Suïssa per "verificar" les proves que tenien sobre l'existència d'un compte de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, després que ell ho desmentís. Ha negat conèixer cap trama per incriminar partits polítics independentistes, però ha reconegut que ell mateix va suggerir l'excap d'Antifrau, Daniel de Alfonso, la possibilitat de trobar-se amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández, i va acompanyar De Alfonso fins a la seu del ministeri. 

Gago ha admès les informacions de Público sobre que va tornar de Ginebra amb un avió policial, però ha denunciat que era "absolutament fals" que portés un maletí amb diners. "Jo mai he pagat per una informació", ha dit el cap de gabinet del director adjunt operatiu, Eugenio Pino. No ha volgut aprofundir en detalls, però ha dit que viatjaven quatre persones i ell acompanyava "l'autor de la informació i la font", sense citar-ne els noms. Al diputat del PSOE, Juan Carlos Campos, li ha semblat "massa" gent per verificar la captura de pantalla del compte presumpte de Trias.

La sospita sobre la veracitat d'aquesta prova va sorgir perquè hi tenia una falta tipogràfica, "error poc habitual en un banc suís", ha dit Gago. El viatge s'hauria produït, però, després que Trias demostrés amb un document que el compte era fals, i després que la fiscalia n'arxivés la querella. "Vam anar a verificar la discrepància", ha tancat.

Un dels altres destins habituals era Barcelona, dins de les seves tasques en la lluita contra el terrorisme i altres competències legals com a inspector policial. El diputat Sergi Miquel (PDeCAT) li ha demanat per 19 trasllats a la capital catalana i aquest s'ha limitat a dir que era autoritzat pels seus superiors jeràrquics: el cap de la unitat d'afers interns i el director adjunt operatiu. El moment de tensió s'ha fet notar quan l'inspector s'ha negat a dir els noms de les persones que ocupaven aquests càrrecs. "Això ho poden investigar vostès", ha reblat en dues ocasions.

Ara bé, els noms ocultats eren Pino i Marcelino Martín Blas, cosa que ha sorprès al diputat del PNB, Mikel Legarda, que ha dit que considerar el segon com un superior no era exactament rigorós en termes de la jerarquia policial. 

Gago ha negat l'operació Catalunya en tot moment. Ha dit que no hi tenia informació al respecte i s'ha excusat dient que era un "funcionari públic" per negar-se a respondre al diputat Gabriel Rufián (ERC). Aquest li preguntava sobre si posar urnes era una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat. Rufián ha intentat vincular temporalment els viatges amb la consulta del 9-N, tot i que l'inspector no ha confirmat cap relació amb les accions del sobiranisme. El republicà ha fet irritar el compareixent quan ha ironitzat que no era un James Bond, sinó un Torrente.

En l'episodi reunions, ha afirmat que ell no duia l'agenda al ministre, però que va suggerir la trobar a Interior entre Jorge Fernández i De Alfonso. Aquí ha denunciat que les escoltes podrien estar "adulterades", no reconeixent-ne la validesa i per això primer ha dit que no les va escoltar. Davant l'estupefacció de Legarda s'ha contradit i ha reconegut que algun fragment sí. Allò que ha descartat són trobades amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, Mariano Rajoy o el seu cap de gabinet, Jorge Moragas. 

Sí que es va trobar amb l'excomissari Villarejo. Aquí ha apuntat que la 'Guerra de comissaris' la va desencadenar Martín Blas enviant al Jutjat un informe "sabent que era fals" i que relacionava Villarejo amb la investigació del cas del petit Nicolás. Aquesta pugna hauria servit, entre d'altres qüestions, perquè sortissin a la llum les escoltes a Interior. "Hi havia gent que no es portava bé i no podia estar a la mateixa unitat", ha dit, negant que ell mateix formés part d'una Brigada Política.

Al final de la sessió, el diputat del PP, Carlos Rojas, s'ha indignat i ha denunciat que s'estigués usant la comissió per obtenir "rèdits electorals" i polítics.