Foment del Treball presentarà dilluns una demanda de procediment col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per declarar il·legal la vaga general del 8 de novembre, convocada per l'Intersindical-CSC.

En un comunicat aquest divendres, la patronal ha explicat que també sol·licitarà mesures cautelars prèvies a la interposició de la demanda amb l'objectiu de paralitzar la vaga, com també la declaració de responsabilitat per danys i perjudicis que es poguessin derivar com a conseqüència de la celebració.

"La raó principal per presentar aquesta demanda es refereix al fet que la vaga està convocada per motius extra laborals", ha declarat, i ha assegurat que la redacció de la convocatòria procura ocultar els motius polítics que sí que van incloure en dues convocatòries anteriors.

Per la patronal catalana, els motius laborals que es justifiquen en la convocatòria "són absolutament genèrics i descontextualitzats", i els veu molt evidents si es valoren els antecedents i el context polític i social.

Foment del Treball considera que la convocatòria té defectes formals, ja que no s'ha comunicat ni a ells ni a Fepime amb els 10 dies mínims d'antelació per part del sindicat convocant.