La Fiscalia General de l’Estat estudia actuar en contra de l’anunci del referèndum de l'1-O i les paperetes que estaria imprimint una empresa de Constantí, segons han confirmat fonts de la fiscalia. De moment, però, no han avançat com es concretaria aquesta actuació però insisteixen que estan molt a sobre de tot allò que pugui considerar-se un acte preparatori del referèndum. 

Així mateix, les mateixes fonts apunten que estaran "molt pendents" del que passi dimecres al Parlament de Catalunya on, previsiblement, s'aprovi la Llei de referèndum i la convocatòria de l'1-O. "Ho estudiarem molt a fons i ja veurem quina fórmula usem per actuar", avancen. 

TV3 va emetre per primer cop dilluns a la nit un espot que dura nou segons i on es veu un únic pla seqüència en què la càmera avança per sobre d'una cruïlla de vies. Les imatges van acompanyades de dues frases sobreimpreses i narrades per una veu en off. La primera diu: "Vas néixer amb la capacitat de decidir", i la segona, en forma de pregunta, afegeix: "Hi renunciaràs?". L'últim pla és l'escut de la Generalitat de Catalunya.

Davant la possibilitat que la fiscalia emprengui accions, el portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat que l’espot parla del "compromís dels ciutadans per decidir" i en cap cas del "referèndum", ja que respon a "un valor", com el "Som 6 milions".