La Fiscalia General de l'Estat ha demanat l'arxivament de la querella criminal presentada al setembre per Xavier Trias i el PDECat al Suprem contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pel contingut dels enregistraments fets al seu despatx l'octubre del 2014.

Trias i el PDECat acusaven Fernández Díaz dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics per les seves converses gravades i filtrades a la premsa amb el llavors director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso.

La Sala Penal de l'alt tribunal, que té ja l'informe de la Fiscalia de l'Estat, encara no ha pres una decisió sobre això.

Com va passar al juliol amb una altra denúncia interposada per ERC i CSQP, la institució que presideix Consuelo Madrigal sosté que del contingut de la conversa entre Fernández Díaz i de Alfonso no es desprenen prou indicis per iniciar una investigació penal pel fet d'haver-se dut a terme entre dos càrrecs públics que tenen entre les seves funcions perseguir indicis de delicte.

En la seva querella, Trias i el PDECat van assegurar que el partit presidit per Artur Mas era l'"objectiu" de "totes les tèrboles maniobres" que presumptament Fernández Díaz i De Alfonso van tractar durant les seves trobades. Apuntaven, així, que en aquestes reunions el ministre va ser "eloqüent" i no va mostrar "cap rubor" fent servir "la franca verborrea de qui es creu impune".

L'oposició vol reprovar Fernández Díaz

L'oposició al Congrés s'unirà aquest dimarts entorn d'una proposició no de llei de l'antiga Convergència per reprovar el ministre d'Interior en funcions. PSOE, Unidos Podemos, ERC i el PNB tenen pensat donar suport a la iniciativa.