Albano Dante Fachin, secretari general de Podem, participarà dimecres a Figueres en l’acte organitzat per la CUP a favor del referèndum junt amb Eulàlia Reguant, diputada de la CUP.

Sota el lema “Sí, viure vol dir prendre partit”, la CUP crida a la participació pel referèndum, organitzant trobades entorn diversos temes i col·lectius diferents.

Està programat que es realitzin 40 actes temàtics entorn la Catalunya del futur, i l’acte en què participarà Fachin suposarà el quart de la sèrie, en el qual es parlarà sobre la relació entre el món laboral i el futur català, sota el títol “Viure vol dir feina digna. Pren partit pels drets laborals”.

Així mateix, la campanya dels anticapitalistes busca reforçar el vot sobiranista, així com convèncer els indecisos. Com afirmen al seu dossier de campanya, apel·len a “l’entorn de l’esquerra i aquells que desconfien del sistema polític establert des de la Transició", presentant la situació posterior a l’1-O com a marc ideal per implantar el seu model d’Estat.

Context convuls

Durant les últimes setmanes s’han succeït les notícies que han plantejat un nou posicionament de Podem respecte al referèndum, ressaltant que membres destacats de Podemos van demanar la realització d'una assemblea general perquè el partit es posicioni envers el referèndum i que Echenique va emplaçar Fachin perquè renovi els òrgans de Podem.

Acte amb “Esquerres per la Independència”

Per altra banda, Fachin també participarà aquest vespre en l’acte “Per la república. Pels drets socials!” promogut per l’organització “Esquerres per la Independència” a Barberà del Vallès.