El Ministeri de Defensa va enviar dimarts a la nit diversos combois de l'Exèrcit per proveir els cossos policials espanyols. L'agrupació de Suport Logístic 41 de Saragossa va sortir en direcció a Sant Boi de Llobretat, on ja hi han arribat. La caserna militar d'aquest municipi del Baix Llobregat podria acollir, entre altres, els policies espanyols desallotjats primer d'un hotel de Calella i després de Pineda i Reus.

Entre el material enviat hi ha lliteres, cuines, dutxes i taquilles. En total s'han enviat a Sant Boi 15 camions. Tot aquest proveïment servirà, segons el comunicat del Ministeri, "per si, arribat el moment, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat necessiten utilitzar la instal·lació militar". Després d'aquest proveïment, els combois han tornat a la base de Saragossa.

Aquest enviament de material té lloc després que els agents del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil hagin estat desallotjats de diversos hotels de Pineda de Mar, Calella i Reus com a conseqüència de la pressió dels veïns, que han protestat contra la seva presència.

Oposició

Si bé ahir van produir-se concentracions en suport als cossos policials espanyols a Sant Boi, per aquest dijous hi ha prevista una "marxa silenciosa" en el sentit contrari. Sota el lema "fora les forces d'ocupació", els manifestants estan convocats a les set de la tarda a la plaça de l'Ajuntament per a avançar fins a la caserna militar del municipi.

L'alcaldessa de Sant Boi, la socialista Lluïsa Moret, també ha expressat la seva oposició a allotjar els efectius policials en la caserna de la localitat. Moret ha expressat "malestar i preocupació" per aquesta possible arribada d'agents de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. Ha demanat una reunió amb el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per traslladar-li la seva oposició.