Nou episodi en l'Operació Catalunya. El comissari José Manuel Villarejo ha confessat a la justícia andorrana ser l'autor de diferents informes sense firmes ni segells sobre els comptes de l'expresident Jordi Pujol.

Així ho publica avui Andorra Difusió, que afegeix que l'excap d'assumptes interns de la policia espanyola ha assegurat que l'exconseller delegat de la Banca Privada d'Andorra (BPAJoan Pau Miquel va cobrar mig milió d'euros per facilitar dades bancàries de l'expresident de la Generalitat.

Villarejo, que va admetre l'elaboració dels informes a un notari de Madrid al setembre que va ser remès al jutjat d'Andorra, s'ha posat a disposició de la justícia andorrana i les autoritats espanyoles per "col·laborar" si li ho demanessin. Segons ell, aquests documents es centren en el BPA perquè els Pujol hi tenien, almenys, quatre milions d'euros, tot i que recorda que podria tenir més diners a un altre banc del país.

El comissari creu que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) hauria negociat amb l'expresident per ajudar-lo a ocultar part dels diners. Això sí. A canvi de la seva confessió pública.

Operació Catalunya

Villarejo va confessar l'existència d'una Operació Catalunya i la seva participació directa aquest juliol, quan va declarar davant del jutge imputat per presumptament participar en un enregistrament il·legal a policies i agents del CNI sobre Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com a pequeño Nicolás

L'exalt cap de la Policia va reconèixer que va treballar amb el comissari Marcelino Martín Blas durant el 2012, i que va ser llavors quan tots dos van coincidir en l'Operació Catalunya. En un dels informes del 2014 s'atribueix a Martín Blas haver pactat el suborn amb Miquel, així com que els fons van ser "facilitats pel CNI": "Va acceptar col·laborar a canvi d'una quantitat molt significativa [500.000 euros], que li seria entregada a Espanya".

Martín Blas és qui va fer que imputessin Villarejo en el cas, i és per aquesta raó que Villarejo ha utilitzat l'Operació Catalunya per remarcar que la relació entre els dos era bona en aquell moment. Va ser així fins que, en el marc de l'operació, Villarejo va recriminar a Martín Blas estar investigant diversos policies al marge del control judicial.