Ciutadans va presentar una moció en un ple de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat demanant que els senyals de trànsit de la ciutat estiguessin escrits en català i castellà. Finalment s'ha aprovat i per tant a partir d'octubre els senyals seran bilingües. 

Es tracta del primer municipi on s'espanyolitzaran aquests elements de la via pública, una mesura que Ciutadans també ha intentat aplicar a l'Hospitalet de Llobregat. La moció va tenir el suport del PSC i del PP.

Per justificar aquesta nova llei, s'han excusat dient que l'objectiu és obeir la normativa de la llei de Trànsit estatal, que exigeix que els senyals estiguin almenys en la llengua oficial de l'Estat espanyol.

ERC, ICV, PDeCAT i la CUP hi van votar en contra, i això està causant malestar al Consistori. Aquest no és el primer intent "espanyolitzador" de Ciutadans; fa poc més d'un mes, el portaveu del grup municipal de Cs, Julio Roldán, va instar els veïns de la ciutat a recórrer les multes de trànsit que els imposa la policia local per evitar el pagament de la sanció, argumentant que els senyals de trànsit no tenen homologació ja que no estan escrits en castellà.

Inútil i innecessari

L'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha assegurat avui que és "inútil i innecessari" retolar els senyals de trànsit en castellà, tal com proposa la moció de Ciutadans (C's) que va tirar endavant en el plenari de març.

"Votem a favor perquè no podem votar contra la Llei, però creiem que és llençar els diners de la ciutadania", ha sostingut la socialista. Es dóna el cas que el grup que encapçala Díaz, el PSC, es va sumar al PP i a C's en el vot favorable a la moció, si bé al seu moment ja van explicitar que ho feien "per imperatiu legal".