El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha afirmat aquest dimecres que la jornada de vaga general "evidència que hi ha un rebuig generalitzat a Catalunya a la repressió desencadenada per l'Estat, i una exigència perquè siguin posats en llibertat els presos polítics". Bosch, que ha participat en la plaça Sant Jaume en l'acte conjunt de les organitzacions que han convocat la vaga general i la jornada de protesta a Catalunya, ha explicat que ERC "secunda la vaga general per protestar per la situació de repressió i per l'empresonament i persecució que pateix el Govern".

Segons Bosch, "encara que els partits espanyols ho neguin, a Espanya torna a haver-hi presos polítics" cosa que, ha dit, "és absolutament inacceptable" en un Estat que es considera democràtic. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha afirmat: "Volem protestar contra la intervenció de les institucions catalanes que estan sent governades des de Madrid, i contra la suspensió del Govern legítimament elegit pels catalans". "Pacíficament i de forma cívica, però de forma contundent, rebutgem la situació de repressió i de falta de democràcia real que vivim a Catalunya", ha indicat.

Sobre les llistes electorals, i l'encreuament de comunicats i d'acusacions entre els partits independentistes per no haver presentat una llista unitària, Bosch s'ha limitat a dir que "s'està treballant per fer una compareixença conjunta i explicar com anirem a aquestes eleccions i com garantim la unitat d'acció".