Els presidents de l'ANC, Òmnium i l'AMI s'han mostrat satisfets per la decisió del Parlament d'aprovar les conclusions del Procés Constituent. Ara bé, també demanen a JxSí i la CUP que mostrin la mateixa unitat de vot en la qüestió de confiança. 

Jordi Sànchez considera que avui "s'ha fet un acte de dignitat" i que ara li pertoca demostrar-ho també a la ciutadania l'11 de Setembre. Jordi Cuixart creu que la decisió demostra que estem davant d'un procés "que avança de manera decidida". I Neus Lloveras s'ha mostrat també satisfeta perquè "s'estan complint els passos". 

Precisament, ha estat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, qui ha fet aquesta petició d'unitat després de la votació de les conclusions que han tirat endavant amb els vots en solitari de JxSí i la CUP, el vot en contra de CSQP, la no participació de PSC, i l'absència de C's i PP. "És l'avantsala del que serà la superació de la qüestió de confiança". Una qüestió de confiança que el president Carles Puigdemont ha fixat pel 28 de setembre.

D'altra banda, Lloveras ha titllat "d'actituds antidemocràtiques" les amenaces que han fet alguns grups sobre les conseqüències de donar un marc jurídic a les conclusions del Procés Constituent, malgrat l'avís del TC. "No deixa de ser esborronador algunes amenaces que hem escoltat de l'estil: sabeu el que esteu fent i el que pot passar", ha concretat Lloveras.