Les declaracions del president del Govern, Carles Puigdemont, sobre que la proposta de diàleg de l'Estat "és com l'Esperit Sant" perquè "tothom en parla, però ningú no l'ha vista", no han estat interpretades per igual per tothom. Mentre que tots els mitjans titulen pel fet que la Generalitat "no creu en una oferta de Rajoy" o bé que "desmenteix qualsevol contacte amb el govern espanyol", El País ho veu diferent.

Malgrat que també subratlla que el Govern "desconfia", asseguren que "la Generalitat accepta dialogar amb Rajoy". Ho justifiquen sota l'argument que Puigdemont va dir que li agradaria iniciar el diàleg amb l'Estat, així com amb el fet que la portaveu del Govern, Neus Munté, "va manifestar la seva confiança que les converses siguin franques i clares".

Tot i mantenir-se ferms en la celebració del referèndum –i l'executiu de Rajoy en la seva negació–, el diari citat posa de manifest que "la contínua disminució d'inversions estatals" és un dels motius pel qual el Govern ha d'actuar amb "cautela". 

Per tot això, el rotatiu mencionat dóna per fet que "el Govern entén que mai és tard per negociar i està disposat a asseure's a una taula de diàleg, però insisteix que sigui bilateral i sincera per parlar de tots". I això ja és una mostra d'acceptació de la suposada oferta del president espanyol per a Catalunya.

El Periódico, per la seva banda, no s'ha fet ressò de les paraules de Puigdemont que evidenciaven que la proposta de Rajoy no existeix i ha posat damunt la taula que el president del Govern menysprea la proposta de l'executiu espanyol que, cal recordar, no inclou el referèndum".