En Comú Podem ha atacat durament el govern espanyol en la primera sessió de control després de l'empresonament dels líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. El portaveu dels comuns, Xavier Domènech, ha titllat l'equip de Rajoy com "el govern del desastre" per la seva gestió del conflicte amb Catalunya. 

Domènech ha preguntat al ministre de Justícia, Rafael Catalá, sobre com pensa encarar el cas català. La resposta del ministre, que ha estat una defensa aferrissada a la llei, ha molestat al comú, que li ha contestat durament: "Hem fet aquesta pregunta mil vegades i mil vegades han respost amb la mateixa misèria", ha exposat el comú. Domènech s'ha dirigit directament a Catalá i ha assegurat que "no fa de ministre de Justícia" per l'estreta relació entre el govern espanyol i el sistema de justícia: "La separació de poders a Espanya és una ficció".

El comú ha lamentat que el PP no surti del seu discurs del "diàleg dins de la Constitució" i ha lamentat que dediquin a omplir-se "la boca amb diàleg i només hi ha negació, humiliació, por i repressió".

Mostren cartells

Durant la sessió de control al govern espanyol, els diputats d'En Comú Podem i de totes les confluències de Podemos s'han sumat a una mostra de cartells d'ERC i PDeCAT per demanar la llibertat dels presidents de Sànchez i Cuixart.

En els cartells de Podemos i confluències, el cartell recollia la frase 'Llibertat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart' escrita en català, castellà i anglès, una mostra de suport que no ha agradat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que els ha cridat a l'ordre en dues ocasions i els ha renyat per "muntar un espectacle".