Un diputat suís ha assegurat que està movent fils per concedir asil polític al president Carles Puigdemont. Es tracta d'Andreas Glarner, membre del partit conservador de la Unió Democràtica de Centre, que ha assegurat al diari suís Watson que Puigdemont "és un refugiat en tota regla" i que és "una víctima d'una persecució política i, per tant, es mereix que se li concedeixi asil". 

Glarner s'ha mostrat solidari amb les reivindicacions de Puigdemont i assegura que "considera que la independència és un desig legítim". A més, ha expressat la seva escassa confiança en la seriositat de la "justícia espanyola".

El diputat ha assegurat també que "si Bèlgica se solidaritza amb Espanya, Suïssa podria ser una opció per a Puigdemont". El president i quatre consellers (Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig) es troben en aquests moments a Bèlgica, tot i que l'Audiència Nacional ja ha emès una ordre de crida i cerca internacional. Ara, la Fiscalia belga estudiarà el cas i serà un jutge qui assumirà el cas, interrogarà Puigdemont i els altres membres del Govern i decidirà si els empresona o els deixa en llibertat, mentre estudia l'extradició.