Aquest dissabte el Parc de la Ciutadella reunirà diverses organitzacions polítiques, sindicats i moviments socials, entre els quals hi ha la CUP i membres de Barcelona en Comú,  per debatre com ha de ser la nova República catalana. A la trobada, anomenada TUP (Trobada d'Unitat Popular), hi haurà espais de debat sobre diversos temes per a dur a terme el procés constituent i elaborar una Constitució de manera popular.

A través de 8 eixos i 24 tallers, es debatran temes com quines han de ser les llengües de la nova República, la participació en la presa de decisions polítiques, el model socioeconòmic o la política fiscal. Sota el títol "Trobada per la Unitat Popular: procés constituent. Una república per canviar-ho tot", hi participaran convidats destacats com l'economista i professor de la universitat SOAS de Londres Costas Lapavitsas, la 'hacker' Simona Levi, la representant del procés constituent bolivià Ana Teresa Morales Olivera i el representant del moviment kurd Tuncer Bakirhan.

Tot i no ser un acte estrictament de la CUP, la candidatura hi participarà àmpliament i anima la seva militància a participar-hi. De fet, hi aniran força diputats, entre ells Anna Gabriel, Gabriela Serra, Sergi Saladié i Mireia Boya, i també els exdiputats David Fernàndez i Quim Arrufat. No seran, però, els únics representants polítics que hi haurà. També hi participarà el tinent d'alcalde de Barcelona i membre de Barcelona en Comú, Jaume Asens.