No hi ha treva. Definir Catalunya com a nació i dir sense embuts que s’ha de dialogar amb els independentistes i estendre la mà a Podemos. Les declaracions de l’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, respecte aquestes qüestions han aixecat butllofes entre els barons i diputats socialistes.

Pedro Saura ha convidat Sánchez a “passar pàgina” i ha lamentat les simpaties cap a Podemos, un dels partits que més dur ha estat contra el PSOE. En la mateixa línia però en un to més contundent s’ha expressat Antonio Pradas.

L’aragonès Francisco Javier Lambán ha estat més dur: “M’agradaria que no s’insultés a si mateix amb entrevistes com la d’ahir” que, segons el diputat Ignacio Urquizu, no ajuden al partit.

Per la seva banda, Rafael Simancas ha retret que es referís a Catalunya com una nació i ha subratllat que es va equivocar en admetre que no va encertar definint Podemos com a “populista”.

Des de Brussel·les, Elena Valenciano ha assegurat que els posicionaments de Sánchez el situen fora dels límits del PSOE i més a prop de Podemos i dels independentistes.