Una quarantena d'artistes desfilaran pel concert per la llibertat dels presos organitzat per la ANC aquest dissabte a l'Estadi Lluís Companys de Barcelona amb noms com Els Amics de les Arts, La Banda Impossible, Ramon Mirabet, Elèctrica Dharma i Judit Neddermann.

Els beneficis del concert, que començarà a les 16 hores i previsiblement, durarà fins a les 19 hores, es destinaran a la caixa de solidaritat, que s'encarrega d'ell fer front a les despeses econòmiques i judicials derivades del procés sobiranista.

Transcorrerà sota el lema Per la llibertat dels presos polítics en un cartell transversal, que també comptarà amb Gerard Quintana (Sopa de Cabra), Lluís Gavaldà (Pets), Natxo Tarrés (Gossos), Pemi Fortuny (exLax'n Busto) i Jofre Bardagí (Glaucs), Monica Green, Cesk Freixas, Èric Vergés (Catarres), Èric Vinaixa, Joan Rovira, Doctor Prats, La Sra. Tomasa, Oques Grasses, Gemma Humet i Paula Valls.

En la presentació del concert, el vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro, va destacar la importància de continuar alimentat la caixa de solidaritat amb activitats per disposar de diners que permeti assumir el pagament d'altres fiances i mantenir un nivell de mobilització i atenció al voltant de l'existència de "deu presos polítics", entre els quals el president de la ANC, Jordi Sànchez.

Les entrades, amb preus que oscil·len entre els 10 i 30 euros, ofereixen rebaixes per a les famílies que vagin amb nens al concert a què els artistes s'han ofert gratuïtament a actuar.

La productora artística del concert, Gemma Recoder, de Sun Music, va explicar que ajuntaran artistes de diferents generacions que cantaran cançons conegudes i reivindicatives "de les causes perdudes, la llibertat i els drets humans".