Ada Colau ha advertit Mariano Rajoy que, si la repressió de l’Estat espanyol contra el referèndum continua, trobarà un poble català unit al davant. En una compareixença solemne des del saló gòtic de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Barcelona ha demanat al president espanyol que aturi la “deriva repressora” a Catalunya. “Si persisteix en aquesta estratègia autoritària, trobarà un poble català unit, ens trobarà al davant”, ha defensat.

En la declaració institucional que ha llegit, Ada Colau ha considerat un fet "sense precedents en democràcia” que la Guàrdia Civil estigui fent escorcolls, detencions i entrades a seus de partits “tot per motius polítics”. Ho ha atribuït a la “incapacitat” del Govern espanyol per resoldre un conflicte polític i democràtic. “Aquest Ajuntament està al constat de les institucions catalanes en la defensa del seu autogovern”, ha deixat clar.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona ha exigit al president espanyol "que aturi aquesta deriva repressora, que retorni l'autogovern a les institucions catalanes i que obri una via de diàleg i negociació política". Segons Colau, encara és a temps de fer-ho. En cas contrari, ha advertit que la repressió només aconseguirà "cohesionar" el poble català. "S'equivoca si pensa que tindrem por", ha avisat.

Sobre les concentracions que s'estan produint durant el dia d'avui, ha volgut agrair a les entitats sobiranistes i les organitzacions socials la seva unitat d'acció. "La situació d'atacs a drets i llibertats és tan greu que és necessari que ens mobilitzem", ha sostingut. En aquesta línia, Colau ha valorat positivament el "to" amb què s'estan duent a terme. També ha volgut agrair les mobilitzacions que s'estan convocant en diverses ciutats de l'Estat espanyol.