"Denunciarem al jutjat el que va passar ahir a Barcelona". És el que ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista a RAC1, sobre les càrregues policials d'aquest diumenge. L'alcaldessa ha assegurat que no pot arribar a entendre quins consignes es van donar des de l'estat perquè "això d'ahir no només eren càrregues policials". Ha volgut subratllar que a part d'agressions físiques també hi va haver agressions sexuals.

D'altra banda, ha volgut agrair la tasca dels ciutadans i en especial la de la comunitat educativa. La batlle ha exposat que els atacs d'ahir no són propis d'una democràcia i és per això que ha decidit "exigir responsabilitats". No ha volgut passar per alt que va intentar, en repetides ocasions, contactar amb el Delegat espanyol, Enric Millo, per demanar-li que aturés la policia. 

Colau s'ha mostrat molt convençuda de que el missatge que va enviar ahir el Govern espanyol "anava més enllà d'aturar el referèndum perquè si tan clar tenien que no era legal, perquè van intervenir contra la població?".

A més a més, l'alcaldessa de Barcelona ha titllat al president espanyol, Mariano Rajoy, de covard i li ha recordat que s'ha de fer càrrec de tots els desperfectes físics perquè es pugui tornar a la normalitat a les escoles.

Finalment, ha insistit en la "defensa dels drets i les llibertats per intentar sortir d'aquest bloqueig". No ha volgut marxar sense recordar que el seu partit no dóna suport a la DUI però no vol deixar de reivindicar la sobirania.