La impulsora del nou partit dels comuns i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que, davant d’aquells que fan polítiques de la “misèria i de l’austeritat”, el nou partit d’esquerres i abast català “buscarà sempre la unitat de la gent”.

Colau ha intervingut a l’assemblea fundacional dels comuns, on ha estat escollida per dirigir, de manera transitòria fins que no se celebri el primer congrés del partit, la coordinadora nacional, un òrgan de 120 membres de caràcter consultiu i de retiment de comptes.  

Durant el seu discurs, la impulsora del partit ha apel·lat a les bases i ha assegurat que és la gent qui dona sentit al nou projecte dels comuns. Així mateix, l’alcaldessa ha defensat l’essència dels comuns: “Si som aquí és perquè hem pres consciència que la nostra única força és la gent, que és imparable”.

L’alcaldessa també ha defensat els valors del nou partit, un partit que “té memòria” i a qui la història “no esperava”. Per sobre de tot, Colau ha defensat el feminisme com a eina imprescindible per “canviar el significat de la paraula guanyar” i posar les persones al centre de les polítiques.