El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha demanat avui a la Generalitat que compleixi amb la llei perquè "la funció s'ha acabat" i ja no hi ha lloc per a més "números circenses o teatre", per la qual cosa ha responsabilitzat l'Executiu català de la resposta que pugui donar el Govern espanyol.

En declaracions als mitjans, després de visitar la Universidad Isabel I de Burgos, Casado ha assegurat que és "bastant surrealista" que al segle XXI s'hagi d'"estar recordant als governants que han de complir la llei". "No cal fer més números circenses o de teatre", ha apuntat el popular, perquè "la funció s'ha acabat" i la Generalitat el que ha de fer és complir amb la normativa vigent, tal com es van comprometre els seus governants. "A aquells governants que han jurat complir la llei, que ho facin; no és tan difícil", ha afegit.

El Govern d'Espanya respondrà a la Generalitat "només amb la llei però amb tota la llei", ha afirmat Casado, així que està en mans de Catalunya "com s'hagi de defensar l'Estat de Dret".

Pel que fa a la negativa del PSOE a aplicar l'article 155 -que preveu suspendre l'autonomia i que el Govern central l'assumeixi-, Pablo Casado ha afirmat que tots els partits han d'anar junts davant del desafiament secessionista. Segons el seu parer, no cal parlar tant del que no es farà com del que no es permetrà fer, "que els secessionistes fracturin Catalunya i intentin dividir la societat espanyola".

De tota manera, el vicesecretari de Comunicació ha pronosticat que el referèndum no arribarà a celebrar-se i, per tant, no caldrà adoptar mesures extraordinàries.

Pablo Casado ha llançat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha confiat que el president català Carles Puigdemont pari a temps "aquesta fugida cap endavant, que va a un precipici". El president de la Generalitat és un "globus punxat que està caient", i el Partit Popular estarà al costat dels catalans però davant d'aquells que estan en la il·legalitat.