El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, ha reaccionat aquest dilluns a l’entrevista que el president Carles Puigdemont ha concedit a Le Soir, on ha apuntat que "una altra solució a la independència sempre ha estat possible". Després de la reunió del Comitè de Direcció del PP, Casado ha afirmat que Puigdemont “ja no es representa ni a ell mateix”. “La relació que ha de començar a treballar és amb el seu advocat per la declaració que haurà de fer a la justícia espanyola quan la justícia belga ho determini”, ha afirmat. 

Segons Casado, la situació de Puigdemont és “lamentable”, però “ho havíem advertit”. “Puigdemont ja no es representa ni a ell mateix i l’últim gir és que el seu propi partit, després de quedar pràcticament al 20% dels seus suports electorals, ha decidit concórrer ni tan sols amb l’enèsim nom que s’havien posat per sobreviure”. “En comptes de Junts pel Sí seran Junts pel CAT, és molt trist”, ha afirmat, que l’antiga CiU “hagi quedat senzillament en la llista d’un president fugit de la justícia, que està reclamat per la Interpol com un pròfug de la justícia espanyola”. 

Casado també ha fet referència al suposat “acte de contricció” de Forcadell i els membres de la Mesa al Parlament. “Forcadell ha caigut del cavall. I Puigdemont diu que vol una relació amb Espanya, com si no fos ell el que va proclamar la independència i va titllar Espanya de feixista”, ha apuntat. 

El vicesecretari de comunicació del PP també ha criticat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver trencat l’acord a l’ajuntament amb el PSC. Segons Casado, Colau actua amb “dogmatisme” i “sectarisme”. “Hem vist com Colau ha anunciat la ruptura de l’acord de govern amb el PSC, cosa que nosaltres aconsellàvem al PSC que ho fes des de fa temps, i ha dit que pactarà amb pitjors companys de viatge” que són “altres radicals i amb el senyor Trias”. Segons Casado, Colau ha portat a Barcelona una política “de manca d’inversió, agressió al sector turístic i d’inversions”. “Colau actuava amb una careta que s’ha tret, una equidistància còmplice on donava carnet de demòcrates”, ha dit.