“Ha arribat el moment imprescindible perquè els dos Governs es puguin asseure a la taula a dialogar”. En aquests termes s’expressa el president, Carles Puigdemont, en la carta que ha enviat al cap de l’Executiu espanyol, Mariano Rajoy, per emplaçar-lo a obrir les negociacions per a la convocatòria del referèndum i a la qual ha tingut accés El Nacional.

La carta, amb data 24 de maig, recorda al polític espanyol les ocasions en què personalment i públicament li ha fet saber de manera reiterada la “màxima voluntat” del Govern de la Generalitat de “buscar una solució política pactada i acordada que doni resposta a la demanda de la ciutadania de Catalunya de poder decidir sobre el seu futur”.

Captura de pantalla 2017 05 24 a les 18.33.58

Puigdemont, que encapçala la missiva amb un “Estimat President”, recull les paraules del mateix Rajoy amb què va situar “la qüestió catalana” com un tema que requereix la màxima atenció.

Junt amb la carta, des del Govern s’ha fet arribar a la Moncloa l’acord que va aprovar el Consell Executiu aquest dimarts per sol·licitar formalment l’inici de les negociacions, i la moció que va aprovar el Parlament aquest 18 de maig en què es reitera la voluntat de celebrar el referèndum de manera pactada amb l’Estat i en els termes que estableix la Comissió de Venècia. Tot plegat s'ha enviat per e-mail i per correu certificat.

“Quedem a l’espera de la seva resposta per començar aquest diàleg tan aviat com sigui possible”, conclou el text que s’acomiada amb una “cordial salutació”.