El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat aquest matí, 24 hores abans del judici a Artur Mas, Joan Ortega i Irene Rigau pel 9-N, que està disposat a “entrar a la presó per defensar la democràcia”. “Qualsevol electe que vegi que la democràcia corre perill ha de jugar-se-la, comporti el que comporti”, remarca.

Buch qualifica de “surrealista” que l’Estat es plantegi detenir a un polític escollit democràticament per permetre que es voti. Així, considera que el 6-F és un “judici polític” i avisa que demà jutgen un expresident de la Generalitat de Catalunya i dues conselleres, però “després pot haver-hi tres més, i quatre, i centenars de milers de persones que estaran darrere de tots ells”.

En una entrevista a Europa Press, el president de l’ACM ha cridat a tots els demòcrates, ja siguin independentistes o no, a mobilitzar-se demà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Segons el també alcalde de Premià de Mar, la concentració és també per a tota aquella gent que se sent espanyola, que no està a favor de la independència, però que vol expressar la seva opinió.

Declaració com a testimoni

Miquel Buch declararà dimecres com a testimoni al judici i ha explicat que es limitarà a explicar “la veritat” sobre el procés participatiu del 9 de novembre del 2014. El plet començarà demà amb les declaracions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau al TSJC i està previst que acabi el divendres d’aquesta mateixa setmana.