El president de l’Assamblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha confirmat que ja hi ha 1.800 autocars mobilitzats per a la manifestació convocada per les entitats sobiranistes a Barcelona el proper dilluns, Onze de Setembre. A més, ja hi ha més de 360.000 persones inscrites.

En un acte que ha tingut lloc aquest matí a les portes del Parlament de Catalunya, Sánchez, que ha comparegut junt al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, ha informat de com serà la manifestació, que vol formar una gran creu al centre de Barcelona, amb el punt central a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó.

Sànchez s'ha mostrat convençut que "tornarà a ser una demostració d'un clam inequívoc i cívic a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació" i que es farà amb optimisme després que el Parlament hagi aprovat la llei del Referèndum i la de Transitorietat Jurídica.

Jordi Cuixart ha reclamat que la manifestació sigui "la garantia natural que el poble de Catalunya és un sol poble i que està mobilitzat a la legítima defensa dels seus drets", i ha cridat a participar a totes les persones que es considerin demòcrates.

Caixa de resistència

Així mateix, Sànchez ha informat que s’han recollit ja més de “800.000 euros” en la caixa de resistència a favor dels condemnats pel 9-N. A més, està previst que durant la manifestació hi hagi voluntaris que demanin aportacions econòmiques per poder pagar les sancions.

Sànchez, Cuixart i Lloveras han reivindicat la "legalitat i legitimitat" de la llei del Referèndum tot i la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) i s'han mostrat convençuts que la gent "no es quedarà a casa" l'1-O.

A més, han criticat la decisió del TC però han assegurat que no té efecte perquè els tribunals "no tenen cap tipus d'autoritat moral" i perquè han defensat que la legalitat a Catalunya és aquella que aprova el Parlament. Sànchez ha assegurat que si no s'ha produït la suspensió de càrrecs del Govern o del Parlament és perquè saben que no s'acataria. "Si tinguessin la certesa que la suspensió dels representants del Govern seria efectiva ja l'haurien fet", ha dit.