El president del Partit Demòcrata, Artur Mas, ha defensat que el Govern del president Puigdemont iniciï el procés d’adquisició d’urnes: “La decisió del Govern de la Generalitat és un goig, una satisfacció perquè demostra que molts sacrificis que s’han fet en aquests darrers cinc anys han valgut la pena i mostra l’absoluta determinació d’anar endavant i fer el referèndum”.

Mas, en declaracions en motiu de la inauguració de la seu del Partit Demòcrata a Montblanc, ha censurat les advertències i les amenaces del Govern espanyol, fetes públiques ahir després del Consell de Ministres: “Si fossin respectuosos amb la voluntat del 80% dels catalans –dels que estan en contra o a favor de la independència, però que volen el referèndum- dialogarien amb les institucions catalanes, negociaren i donarien sortida a aquesta aspiració a través d’un referèndum”. 

A més, l’expresident de la Generalitat ha apel·lat a la unitat política en aquests moments en que Catalunya s’aproxima “al dia D i a l’hora H”, perquè el Govern que lidera el president Carles Puigdemont “és absolutament coherent i té el compromís de posar les urnes i que la gent pugui votar definitivament en el referèndum”.

El president del Partit Demòcrata ha llençat un missatge cap a les institucions de l’Estat, tot qualificant la iniciativa de la Generalitat “d’avís a navegants, perquè demostra que va de debò”. “Alguns ho voldran impedir per tots els mitjans, però nosaltres responem amb aquest missatge: Això no té marxa enrere i arriba el moment decisiu”.  

Suport a la Mesa del Parlament

Finalment Mas ha enviat un missatge de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i als membres de la Mesa Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet abans que declarin la propera setmana al TSJC per permetre un debat parlamentari: “Aquest dilluns hi seré donant suport perquè estan a primera línia donant la cara i quan es girin cal que ens vegin a tots al seu costat transmetent-los escalf”. 

El president del PDeCAT ha afirmat que “en altres països democràtics i seriosos no entenen que una presidenta i altres membres siguin processats per la via penal perquè ha facilitat un debat propi del Parlament, perquè l’essència parlamentària és debatre”. I per això ha sentenciat que “hi ha estaments de l’Estat espanyol que estan ancorats en èpoques passades i no en el segle XXI”.