La cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, ha lamentat que el president, Carles Puigdemont, viatgi a Madrid per acompanyar Francesc Homs pel suplicatori i que, en canvi, es negui a fer el mateix trajecte per assistir a reunions on es negocien millores que beneficiarien a tots els catalans.

Arrimadas es refereix a la cimera de presidents autonòmics que ha convocat el govern espanyol, per abordar la qüestió del finançament.

Pel que fa al suplicatori d’Homs, la líder de C’s ha criticat que Puigdemont faci per Homs el que no fa per la resta de catalans anònims: “A Puigdemont no se li acudeix acompanyar els autònoms als judicis”, ha dit.

A banda, ha assenyalat que C’s no està d’acord amb l’existència dels suplicatoris -“No podem bloquejar des del Parlament una decisió judicial, la resta de ciutadans no tenen el privilegi que els polítics votin si estan a favor de l’actuació judicial”- però que ho respecten “perquè és la legalitat vigent”.

Junqueras-Santamaría

Pel que fa a la reunió del vicepresident, Oriol Junqueras, i la seva homòloga espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, Arrimadas ha celebrat que hi hagi diàleg entre les dues administracions. És més, la dirigent de C’s ha atribuït el gest a la influència del seu partit.