"Si fos presidenta de la Generalitat plantejaria altres coses i lideraria el debat del finançament econòmic". Això és el que ha dit Inés Arrimadas, la recent reescollida cap de Ciutadans a les primaries del partit celebrades dissabte, en una entrevista a Catalunya Ràdio. A tot això, ha afegit que si ella fos presidenta "com que el PP no té majoria absoluta, aprofitaríem per arribar a consens en altres àmbits".

"Quan sapiguem com es farà el referèndum decidirem a quines mesures de Rajoy donem suport", ha indicat Arrimadas quan se li ha preguntat si estaria de part del govern espanyol si aquest decideix prendre mesures per evitar la independència. La líder de Ciutadans acusa a Puigdemont de no haver donat prou informació sobre el procés i el referèndum; "Faran servir centres escolars? No sabem com faran el referèndum ja pensarem si donarem suport a les mesures de Rajoy", ha insistit.

En aquesta mateixa línia, ha volgut recordar que el president de la Generalitat va prometre la independència abans que es complissin 18 mesos del seu mandat, Arrimadas ha volgut deixar clara la seva opinió dient que "estaria molt enfadada si fos independentista". Tot i això, té molt clar que un referèndum amb garanties no s'arribarà a celebrar mai. 

Arrimadas ha conclòs dient que el seu partit té altres preocupacions com la corrupció, i ha declarat que "Puigdemont no actua com a president de la Generalitat, es comporta com el president dels independentistes i prou". Segons la líder de Ciutadans el "projecte del president està esgotat" i ella treballaria per liderar propostes diferents.