La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest diumenge que el Govern té una "responsabilitat enorme" en les agressions dels darrers dies a persones que duien un llaç groc: "Hauria d'acceptar que el símbol no representa tots els catalans".

D'aquesta manera, la cap de files de Cs ha recordat que el grup parlamentari ha presentat una llei en què demana que es respecti la neutralitat política: "A casa o la jaqueta cadascú hi pot portar el símbol que vulgui, però en una institució no es pot excloure", ha apuntat, tot i que les agressions a les quals feia referència la pregunta dels periodistes han tingut lloc al carrer i no en l'àmbit institucional.

"Ens preocupen la fractura social i aquests actes que es poden produir. Hem estat els primers a dir que hem de parlar específicament en com recuperem la convivència parlant del que ens uneix", ha insistit Arrimadas. Preguntada per si els partits haurien de fer autocrítica, la cap de l' oposició ha respost que el que caldria és fer el debat que reclama Cs al Parlament: "Volem que tothom hi participi, voldrà dir que la fractura social preocupa. Volem que s'accepti que hi ha una fractura social evident", ha conclòs.

Així, Arrimadas ha evitat condemnar les agressions que hi ha hagut els darrers dies a persones que duien el llaç groc. Aquest dissabte a la matinada, dos membres del CDR de la Catalunya Central han estat agredits per ultres que els han encerclat amb "consignes racistes i feixistes" a Santa Maria d'Oló (Moianès).

D'altra banda, un home de 65 anys veí de Lleida va ser agredit aquest divendres a primera hora del matí per un jove d'uns 30 anys que amb un grup de cinc o sis persones més treia cartells del CDR i llaços grocs de la plaça de Ricard Vinyes. Finalment, el CDR Lleida també ha denunciat que aquesta matinada el balcó d'un pis de Gardeny que tenia una estelada i cartells demanant la llibertat dels presos polítics ha patit un atac amb pedres.