Ada Colau és el salvavides del Govern català. Així ho ha assegurat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en una roda de premsa aquest divendres al Parlament, preguntada sobre l'acord amb la Generalitat per facilitar el referèndum de l'1-O. “La senyora Colau és el salvavides perfecte de Puigdemont”, ha denunciat la cap de l’oposició, que creu que l’alcaldessa de Barcelona “s’ha tret la careta”. Ha sostingut que Colau ho fa perquè “té moltes ganes de tornar a votar sí a la independència”, com ha recordat que va fer en la consulta del 9-N.

“És la pilota d’oxigen dels independentistes, que quan cauen apareix ella com un salvavides”, ha criticat Inés Arrimadas. També ha assenyalat que és una “contradicció” que Colau no vulgui cedir locals municipals per protegir els treballadors públics, però en canvi sí que demani al president Carles Puigdemont que ho faci des de la Generalitat.

Sobre la carta enviada per Colau, Puigdemont, Oriol Junqueras i Carme Forcadell a Felip VI i Mariano Rajoy, la cap de l’oposició ha valorat que no hi ha diàleg “des de la il·legalitat”. Arrimadas ha ironitzat que “més que una carta al Rei, sembla una carta als Reis Mags”, perquè “demanen impunitat per als polítics en ple segle XXI”.