635916603485188919w

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat que el dirigent abertzale Arnaldo Otegi, a qui ha visitat avui a la presó de Logronyo, “és un home que es va plantar i va fer una clara opció per la pau, per la reconciliació dels cors, la resolució democràtica del conflicte i pel dret a decidir”.

Després de visitar Otegi juntament amb l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, tots dos han destacat l’agraïment i la fortalesa del polític basc, en una trobada que han titllat de “molt emotiva” i en la qual Otegi “ha agraït la solidaritat mostrada pels catalans”.

“Hem fet aquesta visita per mostrar-li a Arnaldo Otegi la solidaritat del republicanisme català”, ha afegit Tardà, alhora que ha demanat a la societat espanyola que reflexioni sobre els dèficits democràtics d’un sistema polític que ha mantingut el dirigent abertzale a la presó durant 6 anys.

Per la seva part, David Fernàndez ha destacat la fortalesa mostrada pel dirigent basc durant la trobada. “Hem trobat un Arnaldo Otegi amb un coratge, una convicció i una ètica política desbordants”, ha afirmat Fernàndez.