El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha apostat avui per configurar una "llista unitària" de l'independentisme en la qual tinguin un paper "significatiu" Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, tots dos a la presó.

En declaracions als periodistes, Alcoberro ha explicat que en les pròximes hores hi haurà un "primer contacte" entre els partits polítics independentistes i les entitats ANC i Òmnium Cultural.

A l'ANC li "agradaria poder anar amb una llista unitària", en la qual el seu president, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, "estiguin presents significativament" i en la que participin forces independentistes i fins i tot, si ho desitgen, altres formacions favorables al dret a decidir de Catalunya.

La presència dels dos presos "només es justificaria si hi hagués una llista única de tot l'independentisme", ha puntualitzat. Segons Alcoberro, el fet que hi hagi poc temps per decidir possibles coalicions facilitarà que els partits "abandonin les gesticulacions i parlin clar" en les converses dels pròxims dies.