L'ANC farà un any més l'assaig de la manifestació de la Diada Nacional de l'11 de setembre durant la festa major del barri barceloní de Gràcia. Segons ha informat l'assemblea en un comunicat aquest diumenge, l'assaig es farà dimecres que ve, 16 d'agost, a la cruïlla del carrer de Pi i Margall amb la plaça de Joanic, per crear un efecte similar al que es vol aconseguir a la Diada entre el passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó.

Així, quan passi la lona amb el mosaic de colors del 'sí', entre les 18.30 i les 19.00 hores, els manifestants es posaran les samarretes groc fluorescent per fer aparèixer "l'esclat de color que simbolitza la voluntat de canvi".

Cinquè any d’assaig

Aquest és el cinquè estiu consecutiu que l'ANC de Gràcia organitza durant la festa major l'assaig de la Diada, des que el 2013 es va preparar una cadena humana que unia les principals places del barri, unes setmanes abans de fer el mateix entre el Pertús i Alcanar.

Després de l'assaig es farà una tertúlia, en la qual participaran cinc representants de forces polítiques favorables a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, que debatran sobre la situació del procés en aquest moment.

Així, parlaran Anna Figueras, del PDeCAT; Sergi Sabrià, d'ERC; Gabriela Serra, de la CUP; Jaume Moya, d'EnComúPodem, i Assumpció Laïlla, de Demòcrates de Catalunya. El debat serà moderat per la periodista i politòloga Magda Gregori.