El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dijous que en cas que s'arribi "a una situació límit", “no li tremolarà la mà” si ha de recomanar al govern espanyol que apliqui a Catalunya l’article 155 de la Constitució Espanyola, que preveu la suspensió de les competències autonòmiques.

García Albiol s’ha referit a aquesta qüestió a preguntes dels mitjans durant la conferència al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània de València assenyalant que arribat el moment, recomanaria la seva aplicació “de manera proporcional i d'acord al desafiament plantejat”. El líder dels populars catalans ha assenyalat que li agradaria que s’arribés a aplicar i que el govern espanyol està apostant per aconseguir “un mínim diàleg amb Catalunya” però que la Generalitat “aposta més per buscar la confrontació, el xoc constitucional i la divisió”.

Albiol ha assenyalat que l’aplicació de l’article 155 no suposa deixar sense competències pròpies Catalunya sinó intervenir-ne algunes. “Estem parlant d’una qüestió molt seriosa i d’una decisió que mai ha hagut de prendre cap govern”, ha dit el líder del PPC, assegurant que si bé “significaria un trauma”, “és cert que a Catalunya s’estan vulnerant els drets dels catalans" i ha posat com a exemple les dades fiscals.