El president del PP català, Xavier García Albiol, ha criticat aquest diumenge els comuns, i també a Podem, després que hagin decidit entendre l'1-O com una mobilització pel dret a decidir i no com un referèndum vinculant. "Igual que a la vida, o s'està embarassada o no se n'està; no s’està embarassada a mitges", ha etzibat Albiol.

Pel que fa a la política, "o s'està a favor del referèndum o no; no es pot anar amb ambigüitats dient que no hi estàs d'acord però hi participes". "Aquestes ambigüitats són perilloses", ha assegurat el dirigent popular en declaracions aquest diumenge des d'Argentona, al Maresme. A més, Albiol també ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a "no intentar posar la por al cos als catalans".

Aquestes declaracions d'Albiol són una resposta a les paraules de Puigdemont al consell nacional del PDeCAT, en què va assegurar que l'Estat espanyol està "disposat a tot" per aturar l'1-O, també a prendre "represàlies" contra el conjunt dels catalans.

"L'Estat només actuarà contra aquells que es dediquen a dividir i fracturar la societat, com ell mateix", ha insistit Albiol. "La resta de catalans, els que actuem amb respecte a l'Estat de dret, no hem de témer res. Al contrari, l’Estat seguirà garantint la llibertat i la democràcia que està posant en risc Puigdemont", ha conclòs el líder del PP català.