A un mes per l'1-O, i amb els atemptats de fa dues setmanes a Barcelona i Cambrils encara molt recents, el Partit Popular ha aprofitat la reunió interparlamentària del PP a València per acusar el Govern d'instrumentalitzar els Mossos "en favor del procés independentista". Així ho ha expressat aquest divendres el president del PP català, Xavier García Albiol i també el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.

Albiol ha assegurat que el Govern ha utilitzat en les últimes setmanes els Mossos d'Esquadra "a favor del procés independentista", llançant acusacions contra el Govern d'Espanya que, a parer seu, han demostrat ser "falses". Ho ha dit en la seva intervenció a la taula de treball sobre Coordinació i cooperació a l'Estat de les Autonomies, on ha volgut deixar clar que l'atemptat de Barcelona té un "únic responsable", els terroristes islamistes.

Per això, ha asseverat que és "inadmissible" la "utilització" que de l'atemptat ha fet el Govern català als últims dies, i ha expressat el suport del PP als Cossos de Seguretat i als Mossos, ara que apareixen "determinades informacions", ja que han fet "un excel·lent treball". "Nosaltres no qüestionem la feina dels Mossos durant l'episodi viscut a Catalunya, de cap de les maneres. Però, qüestionem l'actuació del conseller i dels màxims responsables de la Policia de Catalunya. "Sense cap mena de dubte", ha manifestat.

Així, ha recordat que la Generalitat de Catalunya, només ocórrer l'atemptat i abans de la manifestació, "no va dubtar a insinuar" que la culpa havia estat "d'Espanya, que els Mossos no tenien informació i que la relació amb la resta de Policies de la Unió Europea era inexistent, quan s'ha demostrat tot el contrari".

Albiol ha lamentat les acusacions del Govern contra el d'Espanya, que "el temps està posant en el seu lloc i està demostrant que són falses", i que estiguin "linxant" el director d'un diari per informar, en referència al Periódico i la suposada nota de la CIA, "no és propi de les democràcies". García Albiol ha indicat que una gran nació no pot obviar els riscos del terrorisme i els que provoquen "els polítics irresponsables" que hi ha a Catalunya, que primer van intentar amb la crisi econòmica debilitar Espanya com a gran projecte, i ara ho han intentat amb els atemptats terroristes.

Acusació al Govern de no estar amb les víctimes

Per altra banda, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest divendres que el seu partit és "responsable" i "lleial institucionalment" mentre ha acusat la Generalitat d'estar "instrumentalitzant el terrorisme per la seva desafiament secessionista" quan el que haurien de fer és " estar amb les víctimes "com, segons ha dit, estan fent els populars.

"El que haurien de fer és el que fa el PP, estar amb les víctimes, amb els ferits que encara es debaten entre la vida i la mort en els hospitals i no barrejar aquest tipus de qüestions ni organitzar manifestacions tan nauseabundes per a les víctimes quant al rebuig al Rei, a les institucions i a Espanya com la que vam veure dissabte ", ha subratllat, i ha afegit:" Això està de més i ho lamentem molt ".

En declaracions als mitjans, Casado ha assenyalat que la "prudència, la responsabilitat i la lleialtat institucional que ha tingut el PP en tot moment amb la Generalitat", l'han "trobat a faltar" en altres ocasions en què hi ha hagut atemptats terroristes i els populars eren al Govern.

"I això no és fer cap doble lectura, sinó senzillament dir que no tots som iguals i que si hi hagués hagut certes informacions que estem coneixent actualment, que sembren dubtes i que el jutge haurà de dilucidar fins a quin punt aquests dubtes s'han d'aclarir, si això s'hagués produït sota un govern del PP, hauríem nostres seus plenes de manifestants ", ha reiterat.

Casado ha subratllat que això "ja ens ha passat" i ha afegit que "encara l'altre dia a la manifestació de Barcelona, ​​seguien corejant lemes en contra del PP d'alguna cosa que va passar fa 14 anys".