El president del PP català, Xavier García Albiol, ha declarat que el seu partit no pensa participar en un “ple il·legal” per votar la Llei del referèndum.

Albiol, en declaracions a EFE, ha explicat que dilluns vinent el PP i Ciutadans preveuen presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del reglament del Parlament, aprovada aquesta setmana i que ha de permetre la desconnexió exprés.

Segons el dirigent popular, si hi ha una resolució judicial que acaba tombant la reforma del reglament, “el que opinin el Govern i els diputats de JxSí serà absolutament irrellevant, perquè quan hi ha un pronunciament de la justícia s'ha d’acatar”.

A més a més, ha afirmat que “si el TC acaba fallant [sic] que el procediment de lectura única per aquests aspectes no és admissible, però tot i així la presidenta del Parlament convoca un ple, aquest tindria el mateix valor que si el convoqués el meu veí del cinquè, és a dir, cap”.

Segons Albiol, la convocatòria d’un “ple il·legal” seria “la cirereta del despropòsit de la vergonya i el descrèdit de la política catalana”.

En aquesta línia, ha valorat que la reforma del reglament del Parlament és “un atemptat contra els drets dels diputats de l’oposició”, perquè “pretén facilitar la gestació d’un cop d’Estat a Catalunya”, quan deixa sense veu totes aquelles persones que no defensen l’independentisme. Albiol també ha animat el PSC a sumar forces amb el PP i Cs a l’hora de presentar el recurs d’empara al TC.