El president del PP català, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest divendres una denúncia contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per utilitzar les seves dades personals per al cens del referèndum independentista de l'1 d'octubre.

En declaracions als mitjans davant de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Albiol ha explicat que aquest dijous va introduir el seu DNI al web que va anunciar Puigdemont i en el qual els catalans poden consultar on han d'anar a votar l'1 d'octubre.

"Vaig introduir les meves dades i al web va aparèixer la direcció del col·legi electoral, la taula i la secció censal, que és l'habitual que em correspon en les eleccions democràtiques", ha dit Albiol, que ha indicat que dilluns presentarà la mateixa denúncia a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

A més, el partit penjarà al seu web una còpia de la denúncia perquè altres ciutadans la utilitzin de referència i facin el mateix: "TCrido a tots els catalans que estiguin farts del procés sobiranista a ser valents i a presentar una denúncia. Amb les dades personals no es juga".

"Per a la independència i el referèndum no tot val. He presentat una denúncia contra Puigdemont i espero que li donin l'escarment corresponent", ha assegurat Albiol, que ha retret al president de la Generalitat que hagi tirat pel camí del mig..