La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha visitat el president socialista d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara per parlar, entre altres coses, d'un augment de les inversions en matèria ferroviària.

Si més no, en la roda de premsa posterior a la trobada també hi ha hagut temps per parlar de la situació a Catalunya. Santamaría s'ha mostrat implacable amb el referèndum i ha advertit el president de la Generalitat: "Val més que Carles Puigdemont reflexioni sobre el que està fent". 

D'altra banda, també ha volgut remarcar que el seu govern "no entrarà en provocacions" que, segons ella, "només serveixen per diabolitzar l'Estat espanyol". La vicepresidenta del govern espanyol opina que el Govern català s'hauria de preocupar per explicar com es farà el referèndum als seus consellers i no fixar-se tant en l'Estat".

Durant la roda de premsa, Santamaría ha convidat el president català a assistir a la propera conferència de presidents autonòmics (encara sense data), ja que es tractaran temes que, segons la vicepresidenta, són "d'interès" per a Catalunya com la reforma del model de finançament autonòmic. 

Finalment, ha assegurat que "Catalunya viu d'esquena al desenvolupament democràtic però no ens preocupem per un referèndum que no té llei per convocar-se". Segons Santamaría, el Govern espanyol està tranquil perquè "de moment només viuen d'anuncis fets en teatres".

Acte al TNC

La vicepresidenta espanyola es refereix a l'acte que la setmana passada va organitzar el Govern català al TNC. Allà es va presentar a la ciutadania la llei del referèndum i es va aprofitar per recordar el compromís del Govern per tirar endavant passi el que passi.

Aquest acte que critica Santamaría també va rebre queixes dels socialistes catalans. Dijous passat, el PSC va registrar una pregunta al Parlament dirigida a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en què reclama saber quines cobertures té previstes per "compensar" a la resta de partits després de la cobertura de TV3 de l'acte del TNC.