El secretari d'Estat s'ha dedicat aquest dimecres a moderar el discurs oficial de la Casa Blanca, quan ha assegurat que "els nord-americans poden dormir tranquils", ja que res del que ha passat les últimes 24 hores no indica un "canvi dramàtic" en la postura militar nord-coreana.

Tillerson va parlar de camí a una parada no prevista a Guam, on viatjar després d'una visita de feina a Tailàndia i les Filipines, en què va urgir els socis de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) a un compromís per pressionar Corea del Nord.

Segons el secretari d'Estat, Trump estava intentant enviar un "missatge fort" a Kim Jong-un amb les seves declaracions d'ahir des del seu lloc de vacances, el club de golf de Bedminster (Nova Jersey).

"El que el president està fent és enviar un missatge fort a Corea del Nord en un llenguatge que Kim Jong-un pugui entendre, perquè no sembla que entengui el llenguatge diplomàtic", va explicar el cap de la diplomàcia nord-americana. Tillerson va dir que l'única sortida per a Corea del Nord és un "diàleg amb les expectatives adequades".

Aquestes declaracions arriben després que el president nord-americà, Donald Trump, advertís el règim de Kim Jong-un que "es trobarà una fúria i un foc mai no vistos al món" si no deixa d'amenaçar els Estats Units. Corea va respondre amenaçant d'atacar les bases militars dels Estats Units a l'illa de Guam.