'Gestifute', empresa que representa Cristiano Ronaldo, ha matisat que la Fiscalia de Madrid va presentar contra el futbolista portuguès una denúncia i no una querella, la qual cosa "implica un canvi substancial", i que el jugador va obtenir les seves rendes "directament" sense la participació "de cap societat seva".

"La denúncia dóna a entendre que tot deriva de la participació d'una estructura de paradís fiscal, semblant a la d'altres jugadors, quan la major part de les rendes en disputa es van obtenir directament pel jugador sense participació de cap societat seva", afirma en un comunicat 'Gestifute'.

L'empresa de representació de Cristiano manifesta que no existeix cap muntatge fiscal i que la societat 'Tollin' és propietat "cent per cent" de Cristiano Ronaldo des de l'any 2004.

"Es constitueix", explica, "quan el jugador arriba al Manchester United, sis anys abans del seu fitxatge pel Reial Madrid, i els seus beneficis nets van ser 12.753.685,28 euros, que es van distribuir de la següent forma: 1.159.472,65 euros, el 2004; 556.571,69 euros, el 2005; 1.477.602,17 euros, el 2006; 2.205.285,55 euros, el 2007; 2.769.165,02 euros, el 2008; i 4.585.588,20 euros, el 2009."

A més, informa que quan Cristiano Ronaldo va fitxar pel Reial Madrid no es va crear una estructura "especial" i remarca que es va mantenir la mateixa que tenia a Anglaterra, "on mai no va tenir cap problema".

"Cristiano fitxa pel Reial Madrid sota la Llei d'Impatriats, criteri vigent aleshores, i tributa només per les rendes atribuïbles a Espanya. Per tant, la tributació per rendes mundials no és imputable en aquest cas", apunta.

Així mateix, nega l'acusació de la Fiscalia que el jugador va qualificar les rendes derivades de la cessió de drets d'imatge com a rendiments del capital mobiliari per evadir impostos.

En aquest sentit, agrega que queda clar que els ingressos del jugador per drets d'imatge tenen consideració de capital mobiliari i només "excepcionalment seran rendes d'una activitat econòmica sense que puguin considerar-se rendiments d'una activitat esportiva en cap cas".

"L'ocultació que se li imputa, no haver comunicat a la Hisenda espanyola totes les rendes derivades de la cessió de drets d'imatge, no és imputable al jugador ja que la declaració d'impatriats no permet declarar les rendes obtingudes fora d'Espanya", afegeix.

L'agència de representació del portuguès qualifica com a "tendenciós" el que la Fiscalia apunta sobre la venda dels drets d'imatge dels anys 2015 a 2020 a 'ARNEL' i 'ADIFORE', dues societats del grup de Peter Lim amb les quals Cristiano, comenta 'Gestifute', "no té res a veure".

Per a 'Gestifute', la principal discrepància entre l'ingressat i el que reclama la Fiscalia prové que aquesta quantifica de forma diferent la part dels ingressos per la cessió d'imatge obtinguts a Espanya.