La crisi al Manchester City torna a aparèixer i les crítiques a Pep Guardiola tornaran. Els citizens han caigut derrotats de manera escandalosa a casa de l'Everton de Ronald Koeman per un contundent 4-0 amb el contracop com a principal arma. Nova desfeta dels sky blues, primera del 2017 i la Premier League es torna a allunyar.

La pilota i la possessió han estat per al conjunt de Guardiola, però els gols no han volgut arribar. Cinc arribades a porteria, tretze xuts en total, un 70,5% del domini, però res. L'Everton de Ronald Koeman li ha passat la mà per la cara a la segona meitat i amb quatre xuts a porteria i un 100% d'eficàcia n'ha tingut prou.

La crisi torna

Molt proposar, però poc rematar. La primera meitat ha estat un exemple del City de Guardiola. Molt futbol i massa pilota per tenir problemes a dalt. El Kun Agüero no ha estat el recurs adient avui, i De Bruyne, Silva i Sterling han topat amb una molt bon posicionada estructura defensiva de l'Everton. El perill dels citizens no estava en els atacants, sinó en els seus defensors.

L'Everton ha furgat en la ferida dels de Guardiola i ha acabat provocant el City des d'on els fa més mal. La velocitat de la Premier i la gran capacitat per revolucionar partits de l'Everton ha causat el seu efecte. Romelu Lukaku ha avançat els toffees al minut 34 i posava tot de cara als de Koeman.

Rematada final

Els problemes han seguit a la segona meitat i el domini ha passat a ser encara més estèril. Primer Mirallas al minut 47 i després Davies al 79, perquè el debutant Lookman acabés enfonsant el City.

Els segons quaranta-cinc minuts dels locals han estat fabulosos. Focalitzant-se en el seu avantatge, s'han mantingut ferms en defensa i han destarotat el City a la contra. Amb frescor i molta idea per on fer mal, els de Koeman han aprofitat les errades del central Stones i la poca fortuna de Bravo per resoldre un partit més per reflexionar.

La Premier s'escapa

La Premier League segueix el seu curs i el Manchester City se'n desentén. Podent haver pujat fins a la segona posició, s'haurà de conformar amb la cinquena plaça. Un total de 42 punts són una bona notícia, però els tres empats i les cinc derrotes que han patit aquesta temporada a la competició anglesa ja comencen a fer mal. Tottenham, Arsenal i Chelsea no han fallat i el liderat es torna a escapar a deu punts.