Larry Ellison, la cinquena persona més rica del món, no podia permetre que el seu torneig de tennis, el d'Indian Wells, el que va crear ell al desert californià perquè fos considerat el cinquè Grand Slam de tennis, deixés sense cap càstig unes frases sexistes del seu director, Richard Moore. Ellison, fundador també de la companyia Oracle, va donar la cara davant la premsa per dir que Moore havia dimitit. Al director no li quedava una altra alternativa. El que va dir en una conversa amb periodistes va encendre el debat sobre si les tennistes havien de cobrar el mateix que els homes.

"En la meva pròxima vida", va dir Moore, "quan torni, vull ser part de la WTA (Associació de Dones Tennistes) perquè s'aprofiten de l'èxit dels homes". Moore va ser més sagnant: "Si jo fos una tennista, em posaria agenollat ​​cada nit i donaria gràcies a Déu pel naixement de Roger Federer i Rafa Nadal. Ells són els que han portat el pes d'aquest esport".

En la polèmica, va aprofundir més Novak Djokovic, número u del tennis mundial. Després d'aixecar el seu cinquè trofeu a Indian Wells, Djokovic va declarar: "Una de les raons per les quals penso que els homes haurien de guanyar més que les dones és perquè les estadístiques diuen que els nostres partits tenen més espectadors. I l'ATP (Associació de Jugadors de Tennis) hauria de lluitar per això". Djokovic va voler ser diplomàtic i va dir que les dones mereixen "respecte i admiració; lluitar pel que es mereixien i ho van aconseguir".

Larry Ellison, per la seva banda, va aprofitar la dimissió de Moore per recordar que des de fa una dècada Indian Wells es va sumar a la iniciativa d'altres proves del circuit femení d'igualar el repartiment de premis d'homes i dones. "Gràcies al lideratge de Billie Jean King, Martina Navratilova, Venus Williams, Serena Williams i tantes altres grans atletes, un important nivell d'èxit s'ha aconseguit referent a això", ha recordat Ellison. Djokovic, que va igualar a Rafa Nadal en nombre de Màster-1000 guanyats (27), va obtenir un xec de 1.028.300 dòlars (uns 914.345 euros). Victòria Azarenka, campiona del torneig sobre Serena Williams, va emportar-se'n la mateixa quantitat.

Tant la número u, Serena Williams, com Azarenka van respondre les declaracions de Moore, les disculpes no van servir per a res: "Aquests comentaris són equivocats i molt, molt incerts", va dir Williams. Però va ser més contundent Azarenka: "És un problema que es dóna a tot el món. No només en l'esport. També en els negocis. El millor que podem fer les dones és sobreposar-nos a aquests comentaris".

La lluita de Billie Jean King

La guerra dels sexes va ser el cavall de batalla de la mítica Billie Jean King, que va ser la primera que va desafiar un home a jugar un partit d'exhibició, i principalment va ser una gran lluitadora per la igualtat de les tennistes i de les esportistes professionals. I ho va aconseguir. Tant que en el 2009, Barack Obama, president dels Estats Units, la va condecorar amb la medalla presidencial de la llibertat.