L'Atlètic i Simeone han guanyat la primera partida al Bayern de Guardiola (1-0). La intensitat, el fet de creure en ells mateixos i la solidesa en defensa, han permès a l'Atlètic que un fantàstic gol de Saúl Níguez fos suficient per sortir victoriosos contra el Bayern.

Les semifinals de la Champions són exigents, dures i molt incertes. Els de Simeone han jugat el seu partit, amb el seu futbol i han sotmès el totpoderós Bayern de Munic. Molt esforç físic, un equip molt ben treballat entre línies i amb una afició bolcada de principi a final han fet més còmode el patiment de l'Atlètic.

Saúl, una jove perla

Ja hem vist molts bons partits del jove migcampista de l'Atlètic, Saúl Ñíguez. Però no havíem vist fins ara una precisió, delicadesa i velocitat tan acurada com la jugada que ha fet al minut 11 de partit. L'alacantí ha fet una jugada que perfectament podria firmar el mateix Leo Messi. Amb potència s'ha endut la pilota a tres quarts de camp, un toc precís, i dos jugadors eliminats; un canvi d'orientació de la pilota i en supera un altre; entra a l'àrea, se la col·loca a la cama esquerra i rosca perfecta que toca el pal i cap a dins. Magnífic gol de Saúl.

A partir del gol, Simeone té ensenyats els seus jugadors i han fet com en l'eliminatòria contra el Barça, tancats darrere, línies juntes i a esperar els contraatacs. Guardiola i el seu Bayern ho han vist molt complicat. S'han trobat un Atlètic molt ben posicionat i molt còmode. Sort de la mitja part, perquè el Bayern no tenia idees, no sabia com penetrar l'entramat defensiu dels matalassers.

Canvi de xip

El Bayern ha tornat al camp amb més idees, fresc i amb una nova lliçó de Guardiola durant el descans. Ocasions clares dels alemanys als primers minuts i els pitjors moments dels de Simeone. El Calderón no ha parat d'animar i els jugadors s'ho han començat a creure. Molt sòlids darrere, els matalassers han fet gala de ser l'equip menys golejat a les lligues europees, per darrere del seu rival d'avui.

Els xuts llunyans i les jugades a pilota aturada han estat els punts febles de l'Atlètic. Els de Guardiola han millorat, han arribat a l'àrea, però el mur de l'Atlètic ha estat missió impossible pel Bayern.

L'Atlètic de sempre

El partit, però, ha anat a parar finalment a l'antifutbol, a allò que busca Simeone. Els matalassers han caigut al terra en excés, s'han queixat per qualsevol jugada i han perdut temps com estan acostumats a fer.

Simeone ha guanyat la primera partida, però en la tornada a Munic no s'hi valdrà a fer el mateix partit. L'Allianz Arena és diferent, Guardiola haurà analitzat bé el partit i Mia San Mia, perquè el Bayern és el Bayern.