El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat la nova seu corporativa de la multinacional japonesa Epson a Sant Cugat del Vallès. Les noves instal·lacions, que han comportat una inversió de dos milions d'euros, tenen 3.000 metres quadrats i hi treballen més de 100 persones. Epson Ibérica, que fins ara tenia les seves oficines a Cerdanyola del Vallès, ha optat per seguir al Vallès Occidental perquè, com ha afirmat el seu vicepresident, Ernest Quingles, és un referent en quant a innovació i la comarca amb el segon PIB més alt de Catalunya, el que demostra la seva vitalitat econòmica.

Al seu torn, Puigdemont, després d'agrair l'aposta d'Epson per Catalunya, ha destacat que la multinacional japonesa és un exemple a seguir perquè "aposta per la tecnologia amb rostre humà", és a dir, la que es posa al servei del benestar de la gent. Durant la visita, Puigdemont, ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, el president i el vicepresident d'Epson a Europa, Kazuyoshi Yamamoto i Ernest Quingles, el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, i el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar. També hi ha assistit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, entre d'altres personalitats. 

Les noves instal·lacions substitueixen les que Epson tenia fins ara a Cerdanyola del Vallès, dins de l'anomenat 'Triangle de la Innovació de Catalunya'. La nova seu corporativa compta amb una sala de 600 metres quadrats concebuda com un 'hub' tecnològic des d'on la firma japonesa vol facilitar l'accés de clients i usuaris als seus últims desenvolupament. 

El Pla Epson 25

Aquest trasllat respon a la posada en marxa del pla Epson 25 pel que la multinacional preveu invertir 75 milions d'euros a l'estat espanyol fins el 2020 i que té per objectiu reforçar el creixement de la companyia en àrees punteres com l'internet de les coses (IDC), la impressió per injecció de tinta, la robòtica, la tecnologia wearable o la realitat augmentada, entre d’altres. Durant els parlaments, tant l'alcaldessa de Sant Cugat com el president de la Generalitat han agraït a Epson l'aposta pel municipi i per Catalunya. En aquest sentit, Conesa ha destacat que si la multinacional japonesa ha optat per Sant Cugat és, en part, perquè el municipi "compta amb un ecosistema d'innovació que el posiciona com una àrea clau amb alt nivell de tecnificació i generació d'ocupació". 

Al seu torn, el president de la Generalitat ha destacat que l'aposta d'Epson per Sant Cugat del Vallès "és una aposta intel·ligent" perquè el municipi "concentra bona part del PIB del país i d'Europa" i perquè "és un referent pel que fa a la innovació i a la creació d'ocupació de qualitat. "De Sant Cugat en podem aprendre moltes coses", ha reblat Puigdemont.

Per últim, Quingles, ha destacat que l'anomenat 'Triangle de la Innovació de Catalunya' que formen els municipis de Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès i Rubí, és el millor exemple que "quan el món de la política i el món empresarial van de la mà" es poden crear espais de referència a nivell estatal i europeu que siguin motors econòmics a partir de les noves tecnologies i la innovació.