Segons el Gremi de Llibreters de Catalunya, el periodista Xavier Bosch ha estat l'autor més venut en català aquest Sant Jordi amb Nosaltres dos i el rànquing en castellà el lidera Fernando Aramburu amb Patria. La llista dels més venuts reflecteix els llibres que més sortida han tingut a les diferents categories. Aquestes dades sorgeixen del sistema Libridata i comptabilitzen les vendes de 170 establiments fins a les 18.30 hores. Tot i que podria haver-hi alguna variació quan es donin les xifres definitives de vendes, la setmana propera, aquestes primeres aproximacions solen reflectir bastant bé les xifres definitives. Tot i això, menys d'un 5 % de les vendes correspon als 60 llibres més venuts (els 10 més venuts de les tres categories de ficció, no ficció i infantil i juvenil, en català i en castellà). A més a més, hi ha peculiaritats segons territoris: habitualment a Lleida, Tarragona i Girona obtenen bones vendes autors locals que tenen vendes baixes a la resta del territori.

En català

Nosaltres dos, de Xavier Bosch, un autor que ja havia obtingut un gran èxit amb Algú com tu (Columna), ha estat el llibre més venut en català. Pilar Rahola s'ha situat en segona posició, amb Rosa de Cendra (Columna), la novel·la que va guanyar el premi Ramon Llull. Jordi Basté i Marc Artigau s'han situat en tercera posició amb la seva novel·la negra Un home cau (Rosa dels Vents). Jaume Cabré, amb la seva antologia de contes sobre l'assassinat Quan arriba la penombra (Proa) ha estat el quart. El cinquè ha estat Rafa Nadal amb la seva obra sobre les conseqüències de la Guerra Civil La senyora Stendhal (Columna).

En castellà

En castellà la primera posició se l'ha endut un llibre que ja havia fet molt soroll en els darrers mesos: Patria (Tusquets), de Fernando Aramburu, una impressionant novel·la sobre la superació del conflicte basc. El segon ha estat per al director David Trueba amb Tierra de Campos (Anagrama), una obra carregada d'humor. La tercera posició ha estat per a la darrera obra de Javier Cercas, El monarca de las sombras (Random House). El supervendes Carlos Ruiz Zafón en aquesta ocasió ha quedat en quarta posició amb El laberinto de los espíritus (Planeta). I la cinquena posició de vendes en castellà ha estat per a Carmen Chaparro amb No soy un monstruo (Espasa).

La no-ficció

En la categoria de no-ficció, s'han situat en la llista llibres ben diversos: de música, de viatges, de meteorologia... Marie Kondo, amb els seus manuals d'autoajuda orientats cap a l'ordre, ha tornat a situar-se enguany a la llista dels més venuts. Carles Capdevila i Quim Monzó encapçalen les vendes en català, amb sengles compilacions d'articles ja publicats en premsa. I el músic Pau Donés, de Jarabe de Palo, amb els seus 50 palos, ha liderat les vendes en castellà.

El triomf de Bonilla

Rocío Bonilla ha aconseguit col·locar-se en segona posició, en literatura infantil i juvenil en català, amb De quin color és un petó. El més sorprenent és que aquest llibre duu tot un any d'èxit de vendes: l'any passat va ser cinquena en la seva categoria. Però, a més a més, Bonilla ha aconseguit ficar una altra obra seva al rànquing d'infantil: La muntanya de llibres més alta del món. Les dues obres han estat publicades per Animallibres, una de les úniques editorials independents que ha aconseguit arrossegar algun premi en un món dels més venuts controlat pels grans grups editorials vinculats a Planeta i a Penguin Random House. Com en anys anteriors, algunes de les obres situades a la llista dels més venuts infantils corresponen, justament, a llibres sobre la llegenda de Sant Jordi. 

Un món de mediàtics

Bona part dels més venuts en aquesta edició del Sant Jordi, en diferents categories, són comunicadors: gent amb una forta presència als mitjans de comunicació, al marge de la seva activitat com a escriptors: Pilar Rahola, Jordi Basté, Carles Capdevila, Mònica Usart... D'altres, tot i que s'han retirat de la primera fila comunicativa, i donen prioritat a l'escriptura, s'han fet famosos als mitjans de comunicació: Xavier Bosch, Rafel Nadal... Aquesta tendència que els grans de la comunicació copin les llistes dels més venuts sembla consolidar-se, d'any en any. En català, només Jaume Cabré sobreviu al marge dels grans mitjans. Però, malgrat tot, és qui té millor reputació com a escriptor a àmbit internacional.