Les borses europees mantenen pujades per sobre de les americanes i les rendibilitats dels bons descendeixen: El fet que les borses americanes continuïn superant màxims, està ajudant els mercats europeus a recuperar terreny més ràpidament. El que hauria d'haver estat una sessió de tràmit davant de la decisió de la FED d'aquesta nit, va ser tanmateix una altra sessió de pujades de més d'un 1% a Europa.

Els mercats van cotitzar els avenços en la resolució dels problemes de la banca italiana (Unicredit amplia capital en 14.000 mEUR) i les dades macro que continuen sent positius, tant a Europa com a la Xina. Es demostra que no s'esperen sorpreses en la reunió de la FED, tal com vam comentar ahir.

En el plànol macro, es va conèixer l'índex de confiança dels inversors alemanys, que al desembre, malgrat els canvis polítics als EUA i Itàlia, es va mantenir estable en els 13,8 punts del component d'expectatives, que suposa consolidar el guany dels últims mesos i mantenir-se en la part alta de l'any 2016, tot i que encara està per sota dels nivells de 2015.

Les dades d'IPC definitius de novembre d'Alemanya i d'Espanya no van suposar sorpreses. A Alemanya la taxa mensual va ser del 0,1% i l'anual del 0,8% i a Espanya l'anual va ser del 0,7% i la mensual del 0,4%.

En el cas espanyol, aquest nivell d'inflació és el més alt des de l'estiu de 2013, i reflecteix el repunt de preus no només en energia, sinó també en alguns altres components. Malgrat això i de l'esperada pujada de tipus als EUA, el destacable d'ahir va ser que la rendibilitat dels bons va caure, sobretot a Itàlia, però també als EUA i a Alemanya. De la reunió d'aquesta tarda, el més interessant seran els comentaris sobre 2107 que pugui fer la FED.