L'Ibex no ha pogut mantenir la línia positiva de l'obertura a causa de la caiguda de les matèries primeres a Europa davant del boom xinès; mentrestant a Wall Street les pèrdues dels grans bancs han arrossegat la resta. Tot això prou assaonat amb riscos polítics de diferent gènere, alguns d'ells pendents de la setmana passada.

Les dades del creixement de la producció xinesa van ser analitzades amb més atenció al llarg del matí, especialment aquells que feien referència a la producció d'acer, que ha crescut més enllà dels màxims registrats fins ara, segons Reuters. Hi ha hagut un contenciós llarg sobre la sobreproducció d'acer a la Xina que es creia superada, però pel que sembla torna. ArcelorMittal ha tingut a causa d'això una dura caiguda. Igualment, el retrocés del preu del petroli ha afectat companyies com Repsol.

En l'Ibex, només el Popular s'ha beneficiat d'una de remuntada espectacular mentre el Santander ha corregit lleument després d'anunciar que emetrà participacions preferents convertibles en accions fins a 2.000 milions d'euros. La mora bancària al febrer va retrocedir al 9,14%, davant del 9,17% al gener. Per la seva part, el Tresor va col·locar 1.550 milions d'euros en bons a curt a tipus d'interès negatius.

Theresa May ha anunciat eleccions anticipades a la Gran Bretanya per al 8 de juny. Els analistes pensen que això beneficiarà la negociació del Brexit, el que va conduir a la pujada de la lliura esterlina. Al contrari, a França domina la incertesa política. Més lluny, a Turquia, un membre de l'equip europeu d'observadors del referèndum va indicar que es podien haver manipulat 2,5 milions de vots.

A Wall Street, Goldman Sachs va decebre en les seves activitats en la financiació directa, en el "trading", mentre el Bank of America va deure els seus beneficis principalment a les pujades dels tipus d'interès. La banca va foragitar les perspectives de més alces.

D'aquesta manera, el missatge optimista de l'FMI sobre les perspectives globals de creixement -fins al 3,5% en 2017- va passar sense pena ni glòria.