La patronal Cecot, de la qual és president Xavier Panès, aprofundirà en l'anàlisi de les dades i indicadors del sector industrial en l'economia espanyola de forma regular per preveure quines mesurades serà necessari aplicar des de l'administració per garantir la competitivitat de la indústria catalana. En la seva primera anàlisi, els empresaris vallesans han llançat una primera observació: la indústria catalana mostra certes debilitats que s'haurien de solucionar.

Charles Michel

Charles Michel

Sota la presidència sueca de Charles Michel en el Consell Europeu s'han acordat objectius nacionals obligatoris per al desplegament d'estacions de recàrrega o proveïment de combustibles alternatius per a automòbils, camions i fins i tot avions estacionats. Si bé la mesura és beneficiosa per potenciar l'electrificació del sector del motor, està mancada de concreció. Qui finançarà el desplegament d'estacions de càrrega de vehicles elèctrics almenys cada 60 quilòmetres amb una potència de 400 quilowatts (kW) per a 2026?

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez

Espanya és, juntament amb Grècia, Malta i Bulgària, un dels països del reduït grup europeu que manté vigent els permisos de residència 'golden', és a dir, els visats de residència que s'obtenen a canvi d'una inversió immobiliària abundant. Per aquest concepte, 17.792 ciutadans extracomunitaris van rebre un permís de residència a Espanya a canvi d'una inversió, dels quals 16.908, la gran majoria, el van rebre a canvi d'una inversió immobiliària.