Isidro Fainé va per feina. En menys de quatre mesos, des de la incorporació d’Ángel Simón com a conseller delegat de CriteriaCaixa, aquest holding inversor de la Fundació La Caixa s’ha convertit en accionista de referència de Telefònica i Colonial, ha entrat a Puig i prepara una oferta conjunta per Naturgy. CriteariaCaixa ha ressorgit com a gran grup industrial amb 500 milions de liquiditat i marge per endeutar-se.

Marc Puig

Marc Puig

Les accions del grup de perfumeria Puig, liderat per Marc Puig, no aconsegueixen enlairar-se amb claredat dues setmanes després de la seva sortida a borsa, quan es van col·locar a 24,5 euros. Tot i que la rendibilitat està al voltant del 4%, el mercat no té la sensació que hagi estat exitosa per tractar-se d’una estrena tan esperada i que s’ha ajornat durant anys. El grup Puig ha ingressat amb l'operació 2.610 milions d'euros, i encara està pendent del que faci Goldman Sachs amb la seva opció d'adjudicació de 390 milions més, l’anomenat green shoe, que pot ser clau davant de la volatilitat que experimenta el valor.  

Raquel Tapia

Raquel Tapia

La farmacèutica francesa Sanofi ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 89 persones a Espanya, la major part dels quals estan adscrits a unitats de negoci de biopharma i altres funcions corporatives amb seu a Barcelona. Aquesta empresa té 800 persones treballant a Catalunya i ocupa a Barcelona unes oficines de la Torre Meridian. La mesura no afecta a la planta de producció de Riells i Viabrea (La Selva).